Coronavaccinatie

Update 9 april 2021

Vaccinatie met AstraZeneca vaccin hervat

Het ministerie van VWS heeft besloten dat het vaccineren met het AstraZeneca-vaccin mag doorgaan voor mensen boven de 60 jaar.

Inmiddels hebben wij onze patiënten geboren in 1956-1957-1958, en patiënten met een BMI boven de 40 gevaccineerd met het AstraZeneca vaccin. Zodra we weer vaccins kunnen bestellen gaan we patiënten geboren in 1959 en 1960 oproepen. Verder zullen wij de niet-mobiele thuiswonende ouderen meenemen in deze groep.

Het vaccineren met AstraZeneca roept wellicht veel vragen bij u op, via deze link vindt u vragen en antwoorden: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/vraag-en-antwoord/wat-moet-ik-weten-over-vaccinatie-met-het-astrazeneca-vaccin?utm_source=Spike&utm_medium=email&utm_campaign=Nieuwsbrief+COVID-19-vaccinatie

Heeft u nog vragen over de vaccinatie?

U vindt meer informatie op www.coronavaccinatie.nl. Ook kunt u met vragen bellen naar het landelijk publieksinformatienummer van de overheid: 0800 – 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur bereikbaar).

In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd. Ook kunt u deze video bekijken waarin dit in eenvoudige taal wordt uitgelegd.  Of kijk op Thuisarts.nl voor betrouwbare informatie over de vaccinatie tegen corona